(Nem tüntem el, csak elkezdődött a nagynak suli és én jobban be vagyok fogva, a háromnegyed hetes reggeli felkelést meg nehezen viselem, sosem fogom megszokni.)

Na szóval: valamikor jövő, vagy a jövő utáni héten megyek kontrollra, amikor is a masszázstechnikát fogja nekem bemutatni a doki, mert masszírozni kell a mellleket, hogy az implantátum számára kialakított "zseb" lazább legyen (ezt a zsebet mindig nagyobbra alakítják ki, mint maga az implantátum), így természetesebb hatást érhessen el, ne nyomódjon össze az implantátum, ezzel együtt csökkentik a tokzsugorodás kialakulásának esélyét.

Nemsokára jövök hosszabb poszttal.

 

 

 

2 komment

Címkék: masszázs

A bejegyzés trackback címe:

https://jozefa.blog.hu/api/trackback/id/tr95655389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.10.11. 13:32:29

Az antibiotikummal kapcsolatban, ami első helyen szerepelt a listán: nem a műtét előtt kellene adni, hanem a műtét előtt vagy alatt.

A PAP vagy más néven SZAP (Perioperatív Antibiotikum Profilaxis vagy Szisztémás Antibiotikum Profilaxis) alkalmazásának szabályai vannak. A sebészeti beavatkozás előtt kell kezdeni fél-egy órával, ez általában egyszeri dózis. Bizonyos esetben a műtét alatt is elkezdhető, és néha több adagra van szükség. Összesen legfeljebb 48-72 órán át tart.

A cél az, hogy a műtét területén abban a pillanatban, mikor a szikével bemetszenek, hatékony antibiotikum-koncentráció alakuljon ki, és ez tartson a műtét utáni két órán át.

A PAP-ot minden műtéti típushoz külön kell megállapítani, eltérő az alkalmazott gyógyszer az adag, a beadás ideje, egyes műtéteknél nincs is rá szükség. Viszont implantáció esetén a PAP kötelező az Infektológiai Szakmai Kollégium irányelve alapján.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.10.11. 13:33:46

Bocsánat, nem a megfelelő poszthoz kommentáltam.
süti beállítások módosítása