Tehát, az elhatározás után jönnek a kötelező elintéznivalók ahhoz, hogy meglegyen a műtét. Július 2-ra kértem újra időpontot. Ekkora magammal kellett vinnem az implantátum és a laborvizsgálatok árát. Ez utóbbit persze máshol is meg lehet csináltatni, állami intézményben, de nekem így praktikusabb volt. Levették a vért (több filoával), vizeletet adtam és megcsinálták az EKG-t. Ezek a vizsgálatok azért kellenek, hogy kiderüljön, műthető-e egyáltalán az ember. Pl nem műtenek, ha véralvadási problémák vannak, nézik a májfunkciót, vesefunkciót és még egy csomó dolgot teljes vérképen kívül. Ha van vmi fertőzés, krónikus gyulladás, az is kizáró ok. Ezeket a vizsgálatokat a műtét előtt két héttel csinálják meg, épp azért, hogy még tudjanak korrigálni, ha kell. Persze az ember lebetegedhet műtét előtt is, akkor sem műtenek. Ezen kívül mammográfiai / mellultrahang lelet is kell, (ezt a klinikán gép hiányában nem csinálnak) vagy elmegy az ember állami intézménybe, vagy ezt is privát, radiológia magánrendelésen, vagy fizetős helyen ejti meg.

Szóval vizsgálatok után történik a szerződés átolvasása, aláírása. Ebben pl ilyenek vannak, hogy meddig (72 órával a tervezett műtét előtt) állhat el bármelyik fél a műtéttől, a páciens anélkül, hogy elveszítse a már befizetett pénzt; meddig kell a műtét további költségeit kifizetni (a műtét napjára kell odaadni)stb.

És hogy miért fizetünk (az implantátumon kívül):

-maga a műtét,

-altatás,

-ápolási díj

Ez összesen 642 e lett.

Tehát ezeket az összegeket tartalmazza a szerződés, ezen kívül még a gyógyruha, azaz a gyógymelltartó árát (8 e) is a páciens fizeti. A gyógymelltartót a varratszedésig kell hordani, ezután 2-3 hónapig sportmelltartót szükséges viselni, ezt is meg lehet venni a klinikán nem drágán (3 e).

A garanciáról

Kétféle garancia létezik. Egyik, amit az implantátum gyártók adnak, a másik ami a műtét elvégzésére, eredményére vonatkozik

Mára már több implantátum gyártó cseregaranciát vállal arra az esetre, ha valamilyen okból a protézis cseréje válik szükségessé (vannak gyártók, akik a tokvastagodás esetében is vállalnak garanciát).

A műtéti díj tartalmazza a beavatkozás körüli időben szükségessé váló újabb beavatkozás költségét. Ilyen például a bevérzés miatti újabb műtét, vagy az általános szövődmények elhárításához szükséges egyéb beavatkozások költsége.
            
Nem tartoznak a garanciális felelősség körébe a következő beavatkozások költségei: 

-hegkorrekciós műtétek

-tokvastagodás miatti implantátum csere költsége (egyes esetekben az implantátumot a gyártó biztosítja, csak a műtét közvetlen költségét kell állni)

-hullámosodás, redőződés miatti műtét és implantátum csere

-megereszkedés miatt végzett későbbi emlőkorrekció

-elhibázott méretválasztás miatti csere

 

Az általánosságok után folytatás a személyes élményekkel (műtét, lábadozás stb)


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozefa.blog.hu/api/trackback/id/tr40613811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Octavia 2008.08.15. 13:58:09

Szia Jozefa, illetve Josefa!

Érdeklődéssel olvasom a blogodat. Én most tervezek mellnagyobbítást, és szintén a Csuha doktort választottam ki.
Nekem is nagyon kicsi a mellem, és én sem szeretnék nagy melleket, és nekem is széles a mellkasom, pont, mint neked, 85-ös (és magas is vagyok). A hasonlóságok miatt nagyon hasznos nekem a blogod, várom az új részeket is!

jozefa 2008.08.18. 19:30:14

Sok sikert a műtéthez! Örülök, hogy hasznos lehetek :)
süti beállítások módosítása